Pärnu sõlmis lepingu rannastaadioni ehitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räämas Kalevi staadion ümberehituseootel.
Räämas Kalevi staadion ümberehituseootel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus ja OÜ Eventus Ehitus sõlmisid täna Pärnu rannastaadioni 6,5 miljonit maksva ehituslepingu.

 

«Meil on hea meel, et lõpuks on ligi 11 kuud kestnud riigihanke vaidlused erinevates kohtuastmetest läbi ja lõpuks saab ehitaja Eventus Ehitus alustada rannastaadioni ehitustöödega,» ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

«Staadionist on Pärnus aastaid unistatud, Pärnu linn on valmis panustama koos riigiga kokku üle 6,5 miljoni euro linna esindusstaadioni rajamiseks. Olemasolev staadion on oma elu ära elanud, räämas ning hooned lagunenud ning mul on hea meel, et lõpuks oleme surnud punktist üle saanud ja usun, et järgmise aasta suvel saame avada Pärnu rannas meie linna esindusstaadioni,» lisas ta.

Pärnu rannastaadioni uus tribüünihoone ja staadion peaksid valmis saama ühe aasta jooksul alates lepingu sõlmimisest.

Uue rahvusvahelistele nõuetele vastava jalgpallistaadioni ovaal on sama suur kui Kalevi keskstaadioni oma, kuid tribüün tuleb oluliselt väiksem võrreldes Kalevi 11 500 vaatajat mahutavate tribüünidega. Võistlusi veel rajamata staadionile järgmiseks aastaks planeeritud ei ole.

Tribüün rajatakse rannastaadioni merepoolsesse külge ja sellele on planeeritud paigaldada 1500 istekohta.

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja hanke rannastaadioni ehitustööde teostamiseks möödunud aasta juulis. Hankele laekus tähtajaks üheksa pakkumust ja algselt tunnistati edukaks Eventus Ehitus. Selle vaidlustasid YIT Ehitus ja Lemminkäinen, mis protsessi viimaks lõplikult kaotasid käesoleva aasta alguses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles