Tallinn müüb kalli kinnistu Suur-Ameerika tänaval

Indrek Kuus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnistule kavandati jääspordihall ehitamist.
Kinnistule kavandati jääspordihall ehitamist. Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna linn kavatseb müüa avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõigusega koormatud Suur-Ameerika tänav 14 kinnistu alghinnaga 1,52 miljonit eurot, kunagi kavandati kinnistule jäähalli.

Suur–Ameerika tänav 14 kinnistul on sotsiaalmaa sihtotstarve ja selle pindala on 7679 ruutmeetrit. Kinnistu on hoonestamata.

Kinnistul asuv registreeritud kinnismälestis on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Kinnistu kuulub looduskaitse ühisobjekti piiranguvööndisse, Tuvi pargi kaitsealasse ja vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse. Enne krundi hoonestamist on vajalik teostada arheoloogilised uuringud ning taotleda luba muinsuskaitseametist.

Kunagi plaaniti kinnistule jäähalli rajamist, kuid seoses eelmisel aastal valminud Tondiraba spordikeskusega puudub linnal huvi jäähalli või muu avalikkusele suunatud ehituse rajamiseks kinnistule.

«Hoonestusõiguse lepingu lõpetamine eeldab kokkulepet. Hoonestaja kokkuleppe sõlmimisest huvitatud ei ole, mistõttu hoonestusõiguse lõpetamiseks tuleks nõuda hoonestusõiguse linnale langemist kohtu kaudu. Kuna hoonestusõiguse lõpetamine võib kujuneda linnale majanduslikult ebaotstarbekaks ning aeganõudvad ja kulukad kohtuvaidlused pidurdavad piirkonna arengut, on mõistlik kinnistu võõrandada koos seda koormava hoonestusõigusega,» seisab linnavalitsuse korralduses.

Hoonestusõigus seati kinnistule 2003. aastal SA Lastestaadion Jäähall kasuks aastatasuga 5300 eurot. Lepinguga seati hoonestaja ostueesõigus kinnistu müügi korral ja Tallinna linna ostueesõigus hoonestusõiguse müügi korral.

Samuti nähti lepingus ette, et kinnistu omanikul ehk Tallinna linnal on õigus nõuda hoonestajalt nõusolekut hoonestusõiguse enda nimele kandmiseks ning hoonestaja on kohustatud andma hoonestusõiguse tasuta üle maa omanikule 1 kuu jooksul juhul, kui hoonestaja ületab ehitatavatele ehitistele kasutuslubade vormistamise tähtaega rohkem kui 12 kuud. Tänaseks nimetatud kohustust täidetud ei ole, seisab korralduses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles