Spetsialist soovitab Tallinnas kesklinnas ühe autode sõiduraja jätta jalgratastele ja haljastusele

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets ja aasad.
Mets ja aasad. Foto: Marelle Lepik

Keskkonnaspetsialist Mari Jüssi soovitab ajalehes Pealinn linna tekitada aasad ja niidud ning uusi puid istutada, samuti võiks ühe autode sõiduraja Tallinna kesklinnas loovutada jalgratastele ja haljastusele.

«On hea, kui sinna, kust kunagi on puud maha võetud, uued istutatakse. Või sinna lähedale. Näiteks Uue Maailma asumis seisid vanade puude kännud aastaid, nüüd lõpuks on sinna uued puud istutatud,» sõnas keskkonnaspetsialist Mari Jüssi väljaandele.

Jüssi hinnangul võiks meie haljas-aladel olla rohkem ka lillemuru-laadset asja. Siis ei oleks vaja iga paari nädala tagant muru niita, vaid tekiksid linna aasad ja niidud. «Need võiksid olla seal, kus praegu on suured muruplatsid, näiteks Endla ristmikul või Pirita tee haljasribal. Kesklinna suuremad tänavad, nagu Liivalaia ja Narva maantee, oleks aeg ümber kujundada. Üks autode sõidurada tuleks jagada hoopis jalgrattateede ja haljastuse vahel.»

«Seal, kus teised sõidukid ei ületa trammiteed ja trammi rööbaste vahel vohavad praegu näiteks võililled, võiks midagi muud olla. Ka selliste kohtade jaoks on olemas vastavad seemnesegud. Näiteks kukehari võiks trammitee servas kasvada,» soovitas Jüssi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles