Mai turuülevaade: Tallinnas oli hoogne uute korterite müük

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute korterite vastu nõudlus püsib.
Uute korterite vastu nõudlus püsib. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mai oli Eesti kinnisvaraturul üsna tavapärane kuu – aktiivne, kuid võrreldes aprilliga juba mõnevõrra vaiksem.

Kuigi sündis mitmeid keskmise müügihinna ja tehingutearvu rekordeid, ei ole see enam midagi erilist, sest uute elamispindade osatähtsus näiteks Tallinnas müüdud korterite hulgas on suur, mistõttu kõrgemad hinnad omavad ka kaalukamat mõju.

Neid rekordeid sünnib ilmselt veel, misjärel olukord rahuneb, teatas kinnisvarabüroo Uus Maa oma maikuu turuülevaates.

Maa-ameti andmetel toimus üle Eesti 4056 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on aprillist 7,6% vähem, kuid mullusest maist siiski 5% enam. Tehingute rahaline kogumaht oli 230,38 miljonit eurot ning viimase 12 kuu lõikes oli tegu keskmisest kõrgema, kolmanda tulemusega.

Tallinnas tehinguaktiivsus mõnevõrra kasvas, millele andis tõuke hoogne uute korterite müük. Maa-ameti andmeil toimus 1265 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on aprillist 3,6% enam. Aastaga kerkis tehinguaktiivsus lausa 50,2%.

Kortereid müüdi Tallinnas mais 814 (aprillis 799), mille ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 1489 eurot. Võrreldes aprilliga kerkis hinnatase 1,1% ja aastaga 14,2%.

Täpsemad andmed Tallinnas linnaosade kaupa ja kogu Eesti kohta leiab:

http://turund.us/index.php/campaigns/qe972r0f6cd3e/web-version/hv142jfvw0568

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles