Herilane-pagulane tahtis Juku-Kalle Raidi koju kolida

Indrek Kuus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsumata herilase salaja rajatud pesa.
Kutsumata herilase salaja rajatud pesa. Foto: Juku-Kalle Raid

Üks herilane võttis kätte ja tegi kirjaniku, ajakirjaniku ja poliitiku Juku-Kalle Raidi Tallinna Pardi tänava korterisse omavoliliselt pesa.

«Niipea kui akna lahti jätsin, oli platsis ja hakkas riiuli alla – mis sisaldab hoidiseid, maitseaineid ning vabriku Hampelmann käsitööõlut –  punuma pesa justkui mingi kuradi pääsulind,» kirjutab Raid Facebookis.

«Ja väga salaja punus, mingit suminat, mõminat ega ininat polnud üldse kuulda, vastik mugavuspagulane sihuke. Tõstsin ta uuesti piiri taha, toetusi ei pidanud õnneks maksma hakkama. Aga vaatan küll, et akna taga lendab igasuguseid asüülitaotlejaid: mesilased, linnud (üks muuseas raius külmal kevadtalvel akna kohale augu ja krabistas seal justkui hiir) ning muud värvilised putukad. Jaa. Ajad on meil siin Tondil keerulised. Ei tea, mis saab Pardi tänava põliselanikest niimoodi?,» pajatab Juku-Kalle Raid ja teeskleb, et ohkab murelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles