Fotod: sellised on Eesti laste kõige toredamad mängumajad

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koguperefilmi «Supilinna Salaselts» lapsed kuulutasid juunis välja konkursi Eestimaa pinnalt kõige vahvama mängumaja ülesleidmiseks. Võistlusest võttis osa 56 perekonda üle Eesti.  Žürii valis välja mängumaja, mis kuulub perekond Bankieridele Meriväljal.

Ideesahvri Facebooki lehel läbiviidud hääletusel pälvis rahvalemmiku tiitli perekond Maastiku nõiamaja Saaremaal. Mõlema mängumaja omanikud saavad auhinnaks 500 euro ulatuses K-rauta kinkekaarte.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul võttis žüriil otsuse tegemine aega tunde, sest konkurents oli tihe. Enamik mängumaju on tema sõnul põneva lahendusega, huvitavate detailidega ning spetsiaalselt oma pere laste huvidest ja maitsest lähtuvalt ehitatud ja sisustatud,” rääkis Pajula. 

«Konkurss näitas, et lastele ehitatakse mängimiseks kas romantilisi heledates värvides majakesi või loodusmaterjalist metsamoori onne. Žürii poolt väljavalitud Meriväljal asuv mängumaja sobitub piirkonna miljöösse ning sulandub aiakujundusega. Mängumaja ees on avar terrass ja liivakast, millega tekib terviklik mänguala, kust ei puudu isegi lapse oma maasika-mustikapeenar. Põnevust lisab ka mängumajani viiv tee, kus saab keksu mängida,» tõi Pajula välja võidumaja plusse.

Žüriisse kuulusid «Supilinna Salaseltsi» peategelane Olivia Viikant, filmi produtsent Diana Mikita, Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula, Ideesahvri toimetaja Evelin Samuel ning K-rauta sisekujundaja Merike Hirvoja.

Ideesahvri Facebooki lehel toimunud hääletusel läks rahvalemmiku tiitel 808 häälega Saaremaale Karala külla, kus asub perekond Maastiku kahele tütrele loodud ehe nõiamaja. Žürii liikme Malle Pajula sõnul pääses perekond Maastiku mängumaja ka žürii valikus esikolmikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles