Elamispindade hinnad püsivad paigal

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamispindade hinnad püsivad stabiilsena.
Elamispindade hinnad püsivad stabiilsena. Foto: SCANPIX

Elamispindade pakkumishindade muutust kajastav KV.EE Indeks näitab 79,4 punkti. See on 8,5&% aastatagusest kõrgemal. Viimase kuuga on indeks kerkinud 0,4%, kirjutatakse Eesti suurima kinnisvaraportaali KV.EE blogis

Olukorras, kus elamispindade hinnad praktiliselt paigas seisavad on indeksi muutuste taga struktuursed nihked pakkumistes. Tallinnas on arendusturg aktiivne. Portaali KV.EE müügipakkumistesse lisandub uusi kalleid kortereid, mis kogu pakkumiste hulga keskmist hinda ülespoole kergitavad.

Tallinn oma pakkumiste mahuga on sedavõrd suur Eesti kinnisvaraturu piirkond, et see mõjutab olulisel määral kogu Eesti elamispindade pakkumishindade liikumist jälgivat indeksit. Nii kerkib KV.EE müügipakkumiste hinnaindeks vaatamata asjaolule, et reaalsete tehingute hind seisab paigal.

Uusi pakkumisi lisandub portaali KV.EE stabiilselt, kuid siiski oluliselt aeglasemalt kui mullu. See tähendab, et hinnasurve elamispindade pakkumisele suureneb, kuid hinnasurve kasv on aeglane ega ole veel hindu allapoole pressinud.

Vaadates KV.EE pakkumishindade kõrval tehinguhindu võib Tallinnas näha tavapärast hinnadünaamikat, mis sõltub paljus tehingute arvust ja nende jagunemisest uute ja vanade korterite vahel. Mingist hinnalangusest täna Tallinna baasil rääkida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles