Fotod: Admiraliteedi kvartalisse kerkib suurte katuseterrassidega elu- ja ärimaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna südamesse sadama piirkonda kerkib uus ja imposantse väljanägemisega Poordi Residents: arendaja hinnangul kujuneb piirkonnast lähiaastail uus ja atraktiivne linna keskpunkt, avades linna üha rohkem merele.

Poordi Residents  asub suure arengupotentsiaaliga Admiraliteedi kvartali kõige vanalinna poolsemas küljes, mis paikneb otse kesklinna jahisadama, Rotermanni kvartali ja vanalinna vahel ning kuhu on arendamisel uus kaubandus- ja ärikeskus. Poordi Residents on uus kuuekordne hoone, mille esimesele korrusele on kavandatud kaubanduspinnad, teisele korrusele büroopinnad ning ülemistele korrustele kokku 29 funktsionaalse lahendusega korterit.

Hoone valmimine on planeeritud 2016. aasta lõppu. Hoone arhitekt ning projekteerija on arhitektuuribüroo Pluss, arendaja AS Trigon Capital, ehitab Merko. Kahetoaline 50.2 ruutmeetrine korter uues hoones maksab 161 000 eurot, suuremate korterite hinnad küünivad üle 200 000 euro.

Korteritest avanevad vaated ida, lõuna või lääne suunas, tagades küllusliku naturaalse päikesevalguse ning suurepärased vaated Tallinna kesklinna defineerivate hoonete suunas. Katusele on planeeritud suured katuseterrassid, millelt avanevad piiramata vaated vanalinnale, südalinna kõrghoonetele ja jahisadamale. Hoone välisfassaadis kasutatakse unikaalseid ja uuenduslikke lahendusi, siseviimistluspakettides kasutatakse laiadest laudadest tammeparketti ning eksklusiivset Itaalia santehnikat. Hoone on kõrge energiaefektiivsusega ning tänapäeval järjest enam populaarsust koguvate targa maja rakendustega, mis lubab elanikul oma kodu jälgida ja kontrollida otse oma nutitelefonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles