Disaini oma kodu: 4 võimalust luua meeldejääv uks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes ütles, et uks peab olema igavalt valge või tumepruun? Välis- ja siseustest võib kujundada meeldejääva sisustuselemendi!

Uks on esimene, mis su kodust külalistele ja möödaminejatele  märku annab: kui tahad silma paista, võid juba välisuksest alustada. Siin mõned nipid:

1. Värvid

Värviline uks on kahtlemata tähelepanuväärne: vaata aga, et see ülejäänud majaga või sisekujundusega harmoneeruks.

2. Uksepiitade kujundamine

Uksepiit annab samuti võimaluse ümberdisainimiseks: miks mitte kasutada seal huvitavad värve või põnevad kujundeid?

3. Lisad: uksekell, käepidemed, lukud, koputid vms.

Alati ei peagi olema uks ise tähelepanuväärse väljanägemisega, vaid vürtsi anda võivad selle lisad: näiteks massiivne või värviline koputi vms.

4. Kasuta kontraste

Uste puhul tasub kujunduse põhitõdesid meeles pidada: ruumis mõjuvad kontrastid, näiteks vana ja uus, lihtne ja majesteetlik, säravalt värviline ja rahulikum või tagasidoidlikum toon. Koos annavad need ruumile särtsu ja näitavad just sulle ainuomast, kordumatut käekirja. Kes soovib oma uuele kodule panna hoopis vanad uksed, võiks sirvida kuulutuste- ja oksjoniportaale ning Facebookis ringi vaadata: seal pakutakse mõnikord vanu sise-või välisuksi lausa tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles