Hinnavõrdlus: kuskohas Tallinnas on kõige kasulikum praegu maja müüa?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, kinnisvara.
Maja, kinnisvara. Foto: SCANPIX

Portaali kv.ee andmetel pakuti juulis Tallinnas müügiks 1240 maja. See on enam-vähem sama palju kui aasta tagasi.

Majade müügipakkumise arv on aastataguse ajaga võrreldes kasvanud ainult Haaberstis ja Pirital, kirjutab analüütik Tõnu Toompark kv.ee blogis. Kõikides teistes Tallinna linnaosades on ostjate valikuvõimalus aastataguse ajaga võrreldes väiksem.

Teises suunas on portaalis kv.ee liikunud majade müügipakkumiste hinnad. Pakkumishinnad on Tallinna keskmisena võrreldes aastataguse juuliga kerkinud 12%. Juulikuine majade müügipakkumiste keskmine hind oli Tallinnas 1344 eurot/m².

Suurima hinnavõidu saavad need omanikud, kel plaanis oma Tallinna kesklinnas asuv maja maha müüa: kui aasta tagasi juulikuus võis hinnaks küsida 1005 eurot/m², siis tänavu juulis oli see tõusnud 1656 euroni/m² ehk 65%.

Rõõmustada võivad müügiplaanidega majaomanikud ka Kristiines: seal tõusis hind võrreldes mullusega 28% ehk 1025 eurolt/m² 1307 euroni/m². Põhja-Tallinnas müügis olevate majade ruutmeetrihind tõusis samuti aastaga 28% eht 770 eurolt/m² 984 euroni/m². Pirital on hinnad veidi langenud: kui mullustes müügipakkumistes oli hinnaks märgitud 1613 eurot/m², siis nüüd on see 1565 eurot/m².

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles