Galerii: Maestro Maja Tartu maanteel ahvatleb linnavaadetega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulupeo tänava ja Tartu maantee nurgale, aadressiga Laulupeo 2, kerkis Maestro Maja - elu- ja büroopindadega hoone lubab ahvatlevaid vaateid linnale.

Tänaval paikneb mälestuskivi esimesele Tallinnas peetud laulupeole. «Sellest tulenevalt vaatab Maestro maja  mälestuskivi poole austusega, nagu tõeline Maestro. Liikudes Tartu maanteel Laulupeo tänava suunas annab Maestro Maja algavale kvartalile väärika nurgaaktsendi, kõnetades möödujaid lugupidamisega ning dirigeerides muhedalt kvartalisisest arhitektuuriansamblit,» öeldakse maja tutvustuses. Maestro Maja loojaks on Kalle Rõõmuse arhitektuuribüroo.

Hoone trepikojad on ehitatud  raudbetoonelementidest, mis on soojustatud 200mm mineraalvillaga ja fassaadid viimistletakse tsementkiudplaatidega, mis on kaetud 5-7mm suuruse klaaskillustikuga. Ülejäänud seina  osad on kergkonstruktsioonist (soojustust 200mm + 50mm), mille välispidiseks pinnakateks on klaaskillustikuga kaetud tsementkiudplaadid. Hoone klaasist osad valmistatakse alumiiniumprofiilist klaasfassaadisüsteemiga. Hoonel on monoliitbetoonist vahelaed ja seda köetakse kaugküttega.

Odavaim korter, mis majas hetkel saadaval,  on kahetoaline (52,1 m2 ) viiendal korrusel - see maksab 156 000 eurot. Kel aga raha rohkem, võib muretseda samas majas piraka katuseterrassiga nelljatoalise (116,6 m2  ) korteri kuuendal korrusel, luksuse eest tuleb välja käia 423 000 eurot.          

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles