Kokk soovitab: milline peaks olema ideaalne köök?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia Vogue usutles sealset tippkokka Matt Moranit, et saada soovitusi, missugune peaks olema ideaalne köök.

«Ideaalne köök on selline, kus saad mugavalt kokata ja kus on piisavalt hoiuruumi kõigele vajalikule,» selgitas Moran, kelle sõnul tuleb köögis kõik põhjalikult läbi mõelda. «Kuni selleni, kuidas sa köögis liigud ja tegutsed - et kõiki vajalikke liigutusi saaks suurema vaevata sooritada.» Tippkokal endal on kodus mõistagi professionaalile sobiv köök ning koguni kuus ahju, üks neist õues ja puudega köetav.

Morani sõnul armastab ta valmistada küpsetatud, ka BBQ roogasid, au see on ka aeglaselt valmivad road (nn. slow-cooking), ent kui lapsed midagi kiiret nõuavad, saab valmistada ka pere suurt lemmikut: praemuna röstsaial.

Tippkokk kasvatab aias ka oma kokkamiseks vajaminevat rohelist ning jagab soovitusi algajale aiapidajale. «Hoolitse, et koht ja pinnas oleks taimedele sobiv. Alusta ürtidest, mida on kergem kasvatada ja kui nendega toime saad, küllap siis juba tekib soov ka muid köögi- ja puuvilju kasvatada,» kõlab tema nõuanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles