Galerii: endisesse Volta klubihoonesse tulevad šikid loftid

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volta kvartalisse, endisesse masinatööstuse klubihoonesse (Tööstuse 47b) kerkivad 47B Loftid - tegemist on kuuekorruselise elu- ja ärihoonega, mille arhitektuurne projekt ja sisekujundus on inspireeritud New Yorgi tööstusarhitektuurist: eluruumideks kohandatud hoonetest, kus maitsekalt ja ägedalt kombineeritakse nii uut kui vana, nii elegantset kui tehnilist.

Trendika hoone 1. korrusel paiknevad äripinnad, elegantne möbleeritud fuajee, jalgrataste hoidla, tehnilised ruumid ning panipaigad. Korterid ja nende juurde kuuluvad panipaigad asuvad 2.–6. korrusel, saadaval on kahe- kuni neljatoalised korterid suurusega 38 kuni 120 m2. Projekti arendab Endover Kinnisvara.

Loftidel on maast laeni aknad, mis annavad kõikidele korteritele suurema tunde.  Lisaks on korteritel ka lahedad klaasvaheseintega sisekujundused, mis seovad osavalt industriaalse ultramoodsaga. Katusel on terrassid, kuhu pääseb hoones asuva liftiga. Hoovis peaks jaguma parkimiskohti nii jalgratastele kui autodele.

Rekonstrueerimistööde käigus muudetakse oluliselt hoone kandevkonstruktsioone ning tugevdatakse osaliselt olemasolevaid raudbetoonist konstruktsioone. Lisatakse kandvaid betoonplokist seinu. Endise saaliosa konstruktsioonid demonteeritakse osaliselt, saalis paikneva lavataguse hoone osa lammutatakse täielikult.  Trepikodade plaanilist lahendust muudetakse ning projekteeritakse uued trepikojad vastavalt uutele korruseplaanidele.

Tänavapoolne fassaad on 2. kuni 4. korruse osas eenduv ning 5. ja 6. korrusel tagasiastega. Peafassaadi kattematerjaliks on eelroostetatud teras, mida liigendavad suured klaasaknad ja rõdud. Hoovipoolne fassaad on viimistletud tumeda krohviga. 5. ja 6. korrusel astub fassaad sammu võrra tagasi, tehes ruumi avaratele terrassidele, kust avanevad suurepärased vaated nii linnale kui ka merele. Enamikel sisehoovi avanevatel korteritel on privaatsed rõdud.

«New Yorki loftidest inspireeritud elegantsi ja moodsa lihtsuse kooslus annab 47B Loftidele ajatult maitseka ilme. Lisaks muidugi newyorgilikud katuseterrassid — kõik see kokku on tulevikutrend, millesarnast mujal Eestis veel praktiliselt ei kohtagi,» kommenteerisdisainer Kärt Loopalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles