Teadlased: tervise huvides ärge tehke voodit korda!

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrastamata voodi.
Korrastamata voodi. Foto: SCANPIX

Oled loomult laiskleja, aga tunned lakkamatut survet kodu korras hoida? Siin on sulle hea uudis: näib, et vähemasti voodi korrastamisega pole mõtet enam vaeva näha.

Kuigi alles hiljuti tõestas üks uuring, et hommikune voodikorrastamine on vaimsele tervisele väga hea, väidavad teadlased nüüd, et füüsilisele sugugi mitte, vahendab GoodHousekeeping. Nimelt olevat hoolikalt silutud voodi suurepäraseks elukeskkonnaks tolmulestadele, keda võib hoolsuse tulemusena ühes voodis leiduda tervelt 1,5 miljonit. Tolmulestadele meeldib soojus ja niiskus – kui kohe pärast ärkamist voodi kenasti korda sätid, jääb tekkide alla just niisugune kliima, mida nad armastavad. Seega soovitavad teadlased jätta voodi pigem tegemata, sest sedasi saab see jahtuda ja kuivada. Lõpuks tolmulestad surevad ja voodi saab puhtamaks.

Kui sa sugugi tegemata voodit ei talu, ei maksa heituda: lahenduseks on jätta voodi korrastamine kõige viimaseks tegevuseks enne kodunt väljumist. Nii jõuab voodi jahtuda ja tolmulestadele meelepärane keskkond kaduda.
Samuti on abiks voodiriiete sage kloppimine ja madratsi tolmuimejaga puhastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles