Korteriühistute töö kolib aina rohkem internetti

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed arvuti taga
Inimesed arvuti taga Foto: FRANCOIS MORI/AP

Aina rohkem korteriühistuid muudab oma töö netipõhiseks: suhtlus toimub e-kirjade kaudu, luuakse majaelanike võrgustikke ning toimetatakse aruandlust.

Tänapäevaselt renoveeritud maja saab samuti edukalt e-juhtida ja selle vastu tunnevad ühistujuhid suurt huvi, kinnitas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla. «Hea näide on tänavuse parima renoveerimisprojekti tiitliga pärjatud KÜ Põlva Trio ning kortermajade Savi 2A ja Jaama 24C renoveerimine Põlvas – majadesse on paigaldatud soojuspumpade, keskkütte ja sooja vee valmistamise juhtimise automaatika, mille tööd on võimalik läbi interneti reaalajas jälgida ja juhtida.»

Aitamaks ühistuid oma igapäevase tegevuse kaasajastamisel, korraldab Eesti Korteriühistute Liit  järjekordse ühisostu liidu liikmetele ja  liiduga liituda soovivatele  korteriühistutele.  «Esmakordselt räägime ühistule kodukontori sisseseadmisest,» rõhutas Jaadla. Korteriühistu kodukontor 2015 paketti kuuluvad sülearvutid ja laserprinterid, millega saab nii printida, skaneerida dokumente kui ka teha koopiad. «Ei maksa sugugi arvata, nagu oleks e-põhine töö vaid noorte IT-spetside pärusmaa. Ühistujuhid tulevad uute ideedega kenasti kaasa ning on töö kaasajastamisest huvitatud,» kinnitas Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles