Galerii: omapärane põdragrill sündis RMK metsarajal

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus toimub kolmepäevane mess «Ehitus ja sisustus 2015».
Tartus toimub kolmepäevane mess «Ehitus ja sisustus 2015». Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Võib juhtuda, et disaini-idee sünnib jalutuskäigul - just jalutades RMK metsarajal sündis tegijate sõnul Disainmeti loomakujulise söegrilli idee. Disainmet tutvustab oma tooteid ka Tartu ehitus- ja sisustusmessil.

«See idee sai alguse peaaegu kaks aastat tagasi, kui kord RM metsarajal jalutasime. Mõtlesime, et teeks midagi ägedat, mis metsaga kokku sobiks,» meenutas disainer Timari Toode. Esmalt jõudis disainihuviliste pilkude ette karukujuline grill, tänaseks on lisandunud hirv ja põder. «Inimesed on selle väga hästi vastu võtnud. Eriti tahetakse neid maakodusse,» rääkis Toode.

Kes muretseb, kas grilli ikka õue tasub jätta, selle rahutab Toode maha - olla ilmastikukindel. «Meie esimesed grillid on kaks aastat vada ja näevad tänaseni samasugused välja,» selgitas ta. Tänaseks on valikusse lisandunud veel nii minimalistliku joonega söegrill, aiamööbel kui ka jalgadel lõkkease linnaia tarvis. «Linnas ju niisama maa peal lõket teha ei tohi, aga seda lõkkeaset saab tõsta sinna, kuhu soovite,» tutvustas ta. Tänaseks on Tartus valmivad omanäolised grillid jõudnud ka Eestist väljapoole. «Meie grille on läinud Lätti ja Soome,» rääkis Toode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles