Elu suurlinnas: laste sõbrad on mugavustest tähtsamad

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed. Foto on illustratiivne.
Lapsed. Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media / Scanpix

New York Times presenteeris nädalavahetusel elu suurlinnas: pered otsustavad loobuda suuremasse korterisse kolimisest, et säilitada laste sõprus samas majas elavate perede lastega.

Kui Ryan ja Moira Goepfertile pakuti võimalust kolida suuremasse ja odavamasse korterisse teises majas, nad loobusid. Põhjuseks laste sõbrad, kellega nood samas majas mängida said ning head suhted laste vanematega, kirjutas New York Times. «Nagu lapsed, on ka vanemad omavahel kokku kasvanud,» tunnistas väljaandele kaheaastase tüdruku isa Ryan. «Meil on ühised õhtusöögid, jagame mänguasju, aitame üksteist, kui tarvis last hoida. Sellised suhted pole suurlinnas sugugi tavalised ja meile on see rahast tähtsam,» põhjendas mees.

Samas on New Yorgis ka tavaline, et elukohavalik tehakse just lastest lähtuvalt: püütakse näiteks leida elukoht võimalikult hea kooli lähedal. Kui aga lastele elukoht sobib, ei raatsi mõned vanemad tekkinud sidemeid purustada: näiteks Gilmore'i pere elab kolme lapsega jätkuvalt oma ühe magamistoaga Brooklyni korteris, millest tuleb iga kuu välja käia 2100 dollarit. «See on palju enamat kui  lihtsalt korter,» põhjendab Lauren Gilmore. «Siin elamine ja tekkinud sõbrad on sedavõrd olulised, et lepime elamisega kitsastes oludes.»

Lugejad, mida arvate? Kui olulised on suhted kogukonnas, naabrite ja sõpradega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles