Fotod: 2016 trendivärv on eestlaste vana lemmik

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värvikeskus ja Akzo Nobel Baltics esitlesid Aasta Värv 2016 kollektsiooni - selgub, et välismaa ekspertidest koosnev žürii valis tuleva aasta põhiliseks trendivärviks ookerkollase.

Hollandis koguneb aga igal aastal mainekatest ekspertidest üle ilma - disaineritest, arhitektidest, tekstiilikunstnikest - koosnev žürii aasta värvi valima. Tuleva aasta trendivärvi näol on aga tegemist on eestlaste vana lemmikuga, sest traditsiooniliselt võõbati Eesti puitmaju just ookerkollaseks.

«Vaadeldakse erinevaid temaatikaid, millest vormuvad neli erinevat trendi, mis tõlgitakse värvide keelde,» vahendas Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre välismaiste ekspertide tööd aasta värvi valimisel. Ta tutvustas ka ookerkollase erinevaid kasutusvõimalusi interjööris. «Näiteks koos pehme, pastelse roosaga koos kasutades muutub see ooker pehmemaks, naiselikumaks, kombineerides aga jahedate siniste toonidega, muutub see maskuliinseks ja konkreetseks.»

Tulevase hooaja juhtmõtteks värvi-ilmas on Sandre sõnul vaade kahele poole ehk ühelt poolt minevikutraditsioonide alalhoidmine ja teisalt püüd tuleviku poole. «Kollektsiooni neli alateemat on: kultuuripärand ja tulevik, valguses ja varjus, seotus ja vabakslaskmine, sõnad ja pildid,» vahendas ta. «Ekspertide kogu avastas, et kõigist neljast alateemast jookseb ühel või teisel moel läbi kuldne ookerkollane - piisavalt särav, et jäljendada kullasära, ent piisavalt mahe, sulandumaks naturaalsete maalähedaste toonidega,» kommenteeris ta.

Sandre sõnul on järgmise hooaja värvipalett üsna murtud ja maitsekas, palju pehmeid pooltoone. «Selline soe ja sõbralik, pisut müstilise varjundiga kollektsioon,» iseloomustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles