Galerii: seitse põnevat põhjamaist asja, mis tuppa tuua

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kargust ja valgust, helgust ja selgust, kõike seda lubab skandinaavia stiil, kui selle vaid koju lased. Värvide nappust ei maksa samuti karta, need on seal täitsa olemas! Kodu.postimees.ee ja Elustiil noppisid välja mõned eriti ägedad mööblitükid, millega põnevat põhjamaist koju tuua.

Foto: Promopilt

Rahvusvahelise tiimi loodud COW loovmööbel on võitnud disainihuviliste südameid nii meil kui mujal. Madal kastidega kummut ratastel 845 eurot, kirjutuslaud 1795 eurot ja kõrge kastidega kummut tammejalgadel 1295 eurot. Eestis saab COW mööblit näha ja katsuda Tallinnas Tali disainipoes ja Eesti Disaini Majas. Arvuti tagant lahkumata saab ostu sooritada e-poest.

Foto: Promopilt

Skandinaavialikult puhta ja värske disainiga The Dotsi uuenduslikud nagid Muutolt on lühikese ajaga tõusnud disainiikooni staatusesse. Tänu erinevatele suurustele ja värvidele saab praktilistest nagidest luua seinal kordumatuid mustreid. Hind alates 18,90 eurost, Elke Mööbel.

Foto: Promopilt

Muuto kõige populaarsemate valgustite seast leiab E27, mis miksib õrna esteetika lihtsa disainiga. 11 värvitoonis saadavat lampi saab kasutada kas üksikult, paaris või mitmekesi reas. Kui lasta loovusel lennata, saab mitmest lambist luua unikaalse lühtri. Hind 65 eurot, Elke Mööbel.

Foto: Promopilt

Taani disainiettevõtte Muuto värskeim valgusti on laelamp Grain, mis ühendab minimalistliku disaini uuenduslike materjalidega. Kuppel on valmistatud bambusekiududega segatud plastist, mille tulemuseks on tekstiili ja paberi sarnane materjal. Saadaval eri toonides. Hind 119 eurot, Elke Mööbel.

Foto: Promopilt

Vaibad on klassikalise Skandinaavia interjööri lahutamatu osa. Villased BoConcepti vaibad 170 x 240 ja 200 x 300 cm, hinnad alates 599 eurost, mööblisalong BoConcept & Vepsäläinen.

Foto: Promopilt

 Olgem ausad: elutoas tahaks istuda mugavalt, aga samal ajal peaks sohva interjööris elegantselt mõjuma. BoConcepti diivan Osaka lubab mõlemat. Vaata rohkem boconcept.ee. Hind alates 979 eurost, mööblisalong BoConcept & Vepsäläinen.

Foto: Promopilt

Õige põrandalambiga saab skandinaavialikule elutoale ka veidi värvikat vürtsi lisada. BoConcepti põrandalampide hinnad alates 299 eurost, mööblisalong BoConcept & Vepsäläinen.         

Foto: Eesti Disaini Maja

Talken Design'i kaubamärgiks on kasevineerist selgejoonelised ja lihtsa disainiga tooted. Riiul #5, 219 eurot, Eesti Disaini Maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles