Ivo Linna: inimsuhted peavad kodus korras olema

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÕIS MUUSALE. Kui Hele Kõrele ulatas Ivo Linna tänutäheks tema lemmiklilled kallad ning lemmikjoogi šampanja pudeli, sai mehe abikaasa tulipunase õie omanikuks. «Minu muusa,» sõnas Iff Imbi kohta kaunilt.
ÕIS MUUSALE. Kui Hele Kõrele ulatas Ivo Linna tänutäheks tema lemmiklilled kallad ning lemmikjoogi šampanja pudeli, sai mehe abikaasa tulipunase õie omanikuks. «Minu muusa,» sõnas Iff Imbi kohta kaunilt. Foto: Peeter Langovits

 «Kui inimsuhted kodus on korras, siis puhkeb kodu kohe õitsele,»  rääkis koduportaalile Kaunis Kodu 2015 auhindamisel armastatud laulja Ivo Linna.

 «Mina tunnen, et olen kodus kaitstud ja mul on seal hea olla. Alati ei pea kodus valitsema pedantne kord - kodu lõhnad, maitsed, valgus, kõik see kokku loobki kodu,» rääkis ta. «Kodu pole pelgalt neli seina. Kuid nagu armastust, on ka kodu raske defineerida. Nagu ütleb Olav Ehala loodud laul Leelo Tungla sõnadele: kodu, see on eriline, tavaline paik, kodu lõhn on eriline, kodu värv ja maik.»

«Kodu ehitades tuleb kõiksugu ideesid - teeks nüüd seda või toda. Kodu on nagu elusorganism, mida kasvatad ja suunad, ja see on võimas tunne,» rääkis muusik.

On's tema Muhu kodus valmis? «See ei saa kunagi valmis,» muigab Linna.«Seal on lihtsalt nii ilus, et pead õues rakendust leidma. On tarvis istudada puid ja taimi, varisenud kiviaeda lappida, kogu aeg on tegevust. Eriti ma naudin seda, kui tuleb mingi suur väljakutse - meil on seal katust vahetatud ja puha. Kõigepealt teen kolm-neli kuud eeltööd, valmistun, siis algab põhitöö. Taolised väljakutsed pakuvad pinget,» tunnistas ta. «Kui on aga selline pime, kaamoslik aeg, võtad taskunoa ja meisterdad mõne kulbikese ja ongi kõik korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles