Kolm olulist põhjust, miks koduga seotud paberimajandus korras hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arve.
Arve. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ostsid uue praeahju, millega anti kaasa terve pakk erinevaid juhendeid? Vaata see läbi, mitte ära viska ühes karbiga ära - seal võivad olla näiteks garantiitingimused jm. sinu ostu kohta käiv. Koduportaal toob ära neli olulist põhjust, miks koduga seotud paberid peavad korras olema.

1. Tead täpselt, millises seisus on su kodumasinad

Kui kõik ostuga seotud paberid on alles, saad kerge vaevaga kontrollida, kaua üks või teine asi vastu pidas või millal garantiiremonti vajas - nii saad edaspidi mõelda, kas tasub sama firma asju osta.

2. Müügi või vaidluse korral saad anda ammendava ülevaate kodu seisukorrast

Ostjale ei mõju just väga julgustavalt, kui kratsid kukaklt, püüdes meeleheitlikult meenutada, millal näiteks boilerit vahetatai või kes teostas küttesüsteemi paigalduse. Kui sul on korralikult kõik paberid ette näidata, paistad usaldusväärsem ning ostjal on kindlam tunne ka tehingusse minna. Seda enam, et seaduse kohaselt on tal kaks aastat aega viidata varjatud puudustele - mida ammendavama ja kirjalikult ka tõendatud ülevaate sa oma kodust annad, seda parem.

3. Tead täpselt, kui palju ja kuhu raha läks

Iseäranis pisemaks remondiks mõeldud summad kipuvad rahakotist kergest kaduma, ja teinekord ei mäleta enam, mida ja kunas ostetud sai: kui arvepidamine on korras (paberiuputuse vältimiseks võid majapidamisarveid hoida tabelina arvutis), võimaldab see kodu kõpitsemiseks mõeldud kulutusi (remont, süsteemide vahetus) pikema aja peale hajutada, mitte et suured kulutused sajavad ühte kuusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles