Foto: lagunevas majas renoveeris kodanik vaid oma korteri fassaadi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EKÜL

Lagunevas Montenegro kortermajas võttis üks korteriomanik kätte ja võõpas kaunilt kollaseks vaid oma korteri välisfassaadi.

Serbias rahvusvahelisel seminari Eesti eluasemereformi ja korteriühistute arenguid tutvustanud Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul  on Balkanimaades veel  päris pikk tee käia, et vähendada segadust omandisuhetes ja elanikkonda eluaseme  korrashoiu tagamisel motiveerida. «Eesti korteriühistud on kogu Euroopas ühise tegutsemise lipulaevaks,» kinnitas Jaadla. «Kui kortermajas ühist keelt ei leita, võibki juhtuda, et mõni jõukam võõpab oma korteri ümber maja just sedamoodi, nagu ta paremaks peab, ning tulemus on pehmelt öeldes kummaline,» selgitas Jaadla.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) on ühistute teemal koolitusi pidanud Valgevenes, Ukrainas, Gruusias ja Albaanias. Detsembris sõidab grupp Valgevene spetsialiste Eestisse EKÜL koolitusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles