Viis harjumust, mis rikuvad su diivani

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diivan.
Diivan. Foto: SCANPIX

Räägitakse, et keskmine diivan peaks vastu pidama 10, kallimad koguni 25 aastat - ent halvad harjumused võivad sohva eluiga oluliselt lühendada.
 

1. Istud alati ühe koha peal

Meil kõigil on sohval oma lemmikkoht, kuid kui istud iga päev ühel ja samal koha, võib katteriie selle koha pealt liialt kuluda, samuti tuleks diivani mehhanismile kasuks raskuse ühtlane jaotumine - nii et vaheta kohti, istu kord siin, kord seal, nii peab su diivan kauem vastu.

2. Padjad on pidevalt ühe koha peal

Diivanipadjad tahavad aeg-ajalt soputamist, et nende vorm võimalikult kaua säiliks. Soputa neid, tõsta ümber, nii näevad nad kauem värsked välja.

3. Kasutad seda magamisasemena

Diivan on mõeldud siiski istumiseks, mitte igapäevaseks magamiseks - pidev kasutamine magamisasemena võib tema mehhanismi väsitada.

4. Jätad puhastamata

Kuigi diivan võib olla tume, ei tähenda see, et sohva puhastamata võiks jätta - puhasta seda regulaarselt, pese katteid, võid aeg-ajalt, kui diivani kattematerjal lubab,  kasutada ka keemilist puhastust, mida firmad pakuvad. Ja ära unusta, et kuivanud plekki on diivanilt raske kätte saada, pigem puhasta see koht kohe!

5. Jätad päikese kätte

Päikesevalgus pleegitab diivani katteriide, nii et ära säti seda otsese päikesevalguse kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles