Üürikorterite õuduslood: pisku üürivõla või valesti parkimise pärast tapetakse inimesi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategija käeraudades (Pilt on illustratiivne.)
Kurjategija käeraudades (Pilt on illustratiivne.) Foto: SCANPIX

Korteri üürimine, olgu küll lühemaks või pikemaks ajaks, tundub ju esmapilgul turvaline, kui kõik paberid ja inimestevahelised suhted korras. Ent üürnike-omanike vahelised suhted on päädinud ka võigaste kuritegudega.

Postimees kirjutab täna, kuidas 18. veebruaril 2011 pandi Tallinnas Mustamäe kortermajas toime barbaarne mõrv. 30-aastane Merlis ja temaga koos elanud 17-aastane Ingrid otsustasid 35-eurose üürivõla pärast tappa samas korteris elanud üürileandja. Kella 7 ajal hommikul hiilis paar magamistoast välja ja tappis 79-aastase naise patja ja haamrit kasutades. Pärast mõrva kadusid elamisest teler, mobiiltelefon, lokitangid ning 600 Eesti krooni.

See pole aga sugugi ainus  üüritüli, mille tulemuseks jõhker veretöö. Ekspress kirjutas mullu juunis, kuidas Kadriorus pensionärist omanikult Aleksander Tammperelt (68) korterit üürinud Oskar Hints (57) keeldus aastase üürilepingu lõppedes korterist lahkumast ning kui Tammpere Köleri tänavale üürniku lahkumist nõudma tuli, peksti ta surnuks. Kuriteo sooritanud üürnikul olid ka kaasosalised: Mark Dorožkov (64) sai karistuseks 16 aastat ja 6 kuud vanglat, Oskar Hints 18 aastat vanglat ning Eduard Tšernjavski (65) 1 aasta tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Sarnaseid kuritegusid sünnib ka mujal maailmas - tänavu oktoobris tappis Indias 29-aastane üürnik Amit Singh Bhandari talle korterit üürinud 55-aastase naise ning röövis kannatanu korterist seejärel suure summa sularaha ja ehteid.

USAs Brooklynis päädis kolm aastat tagasi üüritüli samuti inimese surmaga: kahe lapsega üksikemalt Anna Rodriguezelt 100 dollarit üüriraha nõudma tulnud 83-aastane majaomanik Philip Estevez lasi maha samas korteris oma õde kaitsnud Luis Martineze (51). Aasta varem oli tragöödia aset leidnud Maine'i osariigis Biddefordis, kus 74-aastane majaomanik lasi maha oma üürnikest noorpaari, kes olid auto tema sissesõiduteele parkinud.

Halb üllatus võib aga tabada sind ka siis, kui korterit turistidele välja üürid. Nii näiteks ei aimanud Manhattani korteriomanik Jessica Penzari halba, kui oma korteri Airbnb kaudu ühele naisele lühiajaliselt välja üüris. Ühel päeval sai ta aga kõne politseist: naine oli olnud prostituut, kelle meesklient rahatüli käigus tappis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles