Kingitus koduomanikule: 6 asja, mida kindlasti vältida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarved seinal.
Sarved seinal. Foto: SCANPIX

Su sõbrad või pereliikmed kolisid just uude koju, aga sina ei tea, mida neile kinkida? Koduportaal soovitab vähemalt paar asja, mida mitte kingikotti toppida ning annab nõu, mis võiks kasulik olla.

KINDEL EI:

1. Loomatopised ja -sarved

Olgu küll, et vahepeal muutus popiks papist põdrasarvede seinale riputamine, katsu seda pigem vältida - las iga inimene dekoreerib oma eluruumid ise. Ka siis, kui oled kirglik jahimees, võib sõber surnud metssea pead kingikotist välja koukides su sõnumist valesti aru saada.

2. Kunst inimesele, kelle eelistusi sa täpselt ei tea, või veel hullem - repro

Kunstiteose kinkimist võid kaaluda vaid juhul, kui tead täpselt kingisaaja eelistusi-  teost, kunstniku nime ja loomeperioodi. Pole midagi hullemat kui pakkepaberist väja kooruv tundmatu kunstniku teos a' la «Sinililled saiataldrikuga». Okei, kui oled viiene ja ise joonistasid, võib see isegi armas olla ja kui kingisaaja on su vanem või vanavanem, riputab ta selle mõnda vähem nähtavasse kohta. Reprode kohta tuleb öelda vaid, et parem on eemale hoida ning  pigem kinkida võimalus kingisaaja unelmate kunstiteose finantseerimiseks.

3. Nunnud aastaajakingid

Võib juhtuda, et kõik inimesed ei nuta õnnest, kui pakivad lahti järjekordse päkapikkudega küünla või lihavõttejänkudega kompositsiooni. Ära raiska raha nunnundusele, kui pole kindel, et see kingisaajat rõõmustab.

4. Sildid

«Köök», «WC» (kõige hullem on see pissiva poisi pidiga) - vaevalt et kingisaaja lolliks on läinud, et ei saa enam aru, kuskohas ta köök ja tualettruum asuvad. Siltide koht on tänaval.

5. Nõudlikud taimed

Võid ise olla küll suur rohenäpp, aga sõber ei suuda talle kingitud taime nõudmistega kaasas käia. Ära kingi siis rohelist, kui sa ei tea, kas see uues kodus ka ellu jääb.

KINDEL JAH:

Remondi- või sisustuspoe kinkekaart, ette makstud võimalus osta midagi oma lemmikdisainerilt - need kingid peaks iga värske koduomaniku silma särama panema. Kui tead, et kingisaaja on osavnäpp, võid kokku panna ka tööriistakastiga ise tegemise komplekti, näiteks väikemööbli või sisustusasjade tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles