Galerii: need on maailma kõrgeimad tornid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burj Khalifa
Burj Khalifa Foto: Vida Press

Kunagine Moskva kohal kõrguma pidanud 415 meetri kõrgune Nõukogude palee ei paneks tänapäeval kedagi ahhetama: maailma kõrgeim pilvelõhkuja on 829 meetri kõrgune, selgub maailma kõrgeimate hoonete ülevaatest, mille avaldas The Skyscraper Centre.

Foto: Vida Press

Maailma kõrgeim hoone on Dubais asub äri- ja eluhoone Burj Khalifa - 829.8 meetri kõrgune 163-korruseline betoonkoloss valmis aastal 2010.

Foto: Vikipeedia
Foto: Vida Press

Esikolmiku kaks järgmist on juba tunduvalt madalamad: 632 meetrine Shanghai Tower Hiinas ja 601 meetrine Makkah Royal Clock Tower Hotel Saudi-Araabias.

Foto: Vida Press

USA kõrgeim, mullu valminud 546.2 meetrine One World Trade Center'i hoone jääb nimekirjas neljandaks. Ilmakuulus 381 meetrine Empire State Building jääb nimekirjas 23.kohale. Viimasena pääsema saja maailma kõrgeima hoone nimistusse Torontos asuv 298.1 meetrine ärihoone First Canadian Place.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles