Video ja fotod: minimaja keeras kolme lapsega üksikema elu pea peale

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõned aastad tagasi oli 29-aastane Kelley Lewis lahutatud, kolme lapsega üksikema, keda vaevas depressioon. Otsus osta tükike maad Ohios asuva Sylvani järve kaldale ja ehitada oma kätega sinna 17,8m2 pisike kodu muutis naise elu täielikult.

Vaadates Kelley Lewise blogist tema kodu ja pere fotosid, ei aimagi, et veel mõne aasta eest kimbutasid neid kõikvõimalikud elumured. Naeratavad lapsed imelise vaatega terrassil, otse järve kaldal..ja kogu selle ilu ehitas ema oma käterammu, teadmiste-oskuste ja kaugemate pereliikmete abiga, vaid maja karkassi ja elektritööde juures läks tarvis meistrimeeste abi. Koguni kompostkäimla ning puuküttel kaminahju ehitamisega sai ta ise hakkama, abiks Youtube'i videod. Maja projekt valmis aga paberi ja pliiatsi abiga.

Kas ta suuremat elamist ei igatse? «Tänapäeva ühiskonnas tahavad inimesed kõike järjest suuremat ja paremat, ja see on viga, sest jäetakse tähelepanuta väikesed asjad, mis tõeliselt olulised,» on naine öelnud. «Ma ei muudaks midagi. Tänu oma minikodule olen nüüd hoopis tugevam inimene ja parem ema oma lastele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles