Palju maksab korteri üürimine Šveitsis?

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgeima elustandardiga linn maailmas - Šveitsis asuv Zürich
Kõrgeima elustandardiga linn maailmas - Šveitsis asuv Zürich Foto: Repro

Šveitsi hinnavõrdlusportaal Comparis viis mullu 35 000 kinnisvarakuulutuse alusel läbi uuringu, võrdlemaks üürikorterite hindu Šveitsi suuremates linnades.

Kolmetoalise korteri eest Zürichis tulb välja käia keskmiselt 2236 eurot kuus, selgub uuringust. Genfis tuleks samaväärse korteri eest igakuiselt maksta 1872 eurot, suusaparadiisis Lausanne'is 1720 eurot. Baselis tuleks taolise korteri eest maksta 1544 eurot kuus ning Bernis 1559 eurot. Kõige odavam on kolmetoalist korterit üürida La Chaux-de-Fonds'is, kus üürikorteri eest tuleks maksta 1021 eurot kuus.

Kõige kallim ruutmeetrihind on Genfis: keskmiselt tuleb üürikorteri ruutmeetrihinnaks 30eurot. Genfis on ka korterid pisemad kui mujal Šveitsis - kui keskmine kolmetoaline on seal 77 m2 suurune, siis Genfis on samasuguse korteri suuruseks kõigest 61m2. Seevastu keskmine kolmetoaline korter Zürichis on päris ruumikas: 82 m2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles