Galerii: Tallinna vanalinna ehitatakse elegantsed korterid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna vanalinnas Lai tn.9  hoone renoveeritakse ning seal ehitatakse välja 16 ainulaadset korterit. Renoveerimistööd lõpevad tänavu sügisel.

Lai tn 9 hoone asub Tallinna ühes hinnatuimas piirkonnas ning on üks vormipuhtaim neorenessanss-stiilis ehitisi Tallinnas. Krundi ajalugu on leitav alates 14. sajandist. 1314. aastast on teada, et krunt kingiti Johann van Reval minoriitide kloostrile. Renoveeritud majja tuleb 16 eksklusiivset korterit, kus iga korter on ainulaadne, kuna korterite plaanid on väga erinevad – on erineval tasapindadel asuvaid kortereid, kõrgete lagedega kortereid, samuti on mitmetel korteritel omaette sissepääs. Niipalju kui võimalik, säilitatakse hoones ajaloolisi detaile.

Kortereid müüva Colliers International  elukondliku kinnisvara juhi Maia Daljajevi sõnul satub nii ainulaadset ning pika ajalooga kinnisvara harva turule. «Vanalinna korterid on alati hinnas olnud, kuid tihti vajavad need suuri renoveerimistöid. Lai 9 korterite puhul saab ostja siseviimistlusel kohe kaasa rääkida ja teha just endale meelepärase kodu. Sellist tüüpi kortereid on turul vähe ja juba praegu on ostjate huvi suur olnud,» sõnas Daljajev.

Ehitavate korterite suurused jäävad vahemikku 57,5 m2 – 207 m2. Hoones on nii kaugküte kui ka gaasiküte. Küttesüsteemide puhul kasutatakse juhtmevaba koduautomaatika lahendusi, mis võimaldab süsteemi  vajadusel juhtida ka distantsilt - näiteks viibides välisreisil. Kinnistu hoov haljastatakse ja hoovi luuakse ka parkimiskohad, samuti renoveeritakse kolme boksiga garaaž.

Rohkem infot korterite kohta saab vaadat kinnisvaraportaalist kv.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles