Noore kunstniku Maria Evestuse tööd jõudsid koduasjadele

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunsti koju, ent mitte seinale riputamiseks: noore kunstniku Maria Evestuse töid saab imetleda nüüd ka oma kodus patjadel, kohvitassidel ja Murul Design disaintapeedil.
 

Maria Evestus (s 1986) alustas karjääri kunstnikuna aastal 2007 ja praeguseks on ta korraldanud kaheksa isikunäitust ning osalenud enam kui kahekümnel ühisnäitusel Eestis ja Soomes. Tema lemmik-eneseväljendusviisiks on segatehnikas tahvelmaal, milles kohtuvad kollaaž, trükk, akrüülmaal ning mitu kihti efekt- ja kaitselakke. Tulemuseks on teosed, mis mõjuvad korraga nii tänapäevaselt kui ka iidselt. Evestuse loomingut leidub mitmetes erakogudes Eestis, Soomes ja Inglismaal.

Eesti kaasaegse kunsti veebikeskkond iseloomustab teda nii: Evestuse teosed on inspireeritud keskaegsest sakraalkunstist, müstitsismist, muinasjuttudest. Tema looming mõjub korraga nii naiivselt kui elutargalt, see on otsekohene, ent mitmeti mõistetav. Peamisteks märksõnadeks on rütmid, sakraalsus, iidsus, popsürrealism, sümmeetria, nihe, dekoratiivsus ja jutustavus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles