Ülevaade: muinasjutulised maamajad, mis müügis Eesti väikesaartel

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tule saarele sa, tule saarele sa, nii ütleb laulusalm, ent millised maamajad Eesti väikesaartel müügis on ja mis need ka maksavad?

Foto: KV.EE

Abruka saarel on müügis suisa kaks kinnistut. Näiteks müüakse 90 000 euroga 31,02 ha ekslusiivne ja suur mereäärne kinnistu, millel kena korrashoitud eestiaegne laudvoodriga palkmaja, palkseintega abihoone, raudkividest võlvkelder, kuur ja kaev. Kinnistul on 2 kilomeetrit oma merepiiri ning hoovil riigile kuuluv renoveeritud majakas.

Foto: KV.EE

Abrukal on aga 89 000 euroga müüa ka veel teine, 1,4 ha Haljasmäe talukoht, millel korralikult renoveeritud 119 m² ehitusaluse pinnaga eestiaegne laudvoodriga talumaja, uus 58 m² pinnaga kõrvalhoone, kasutusel olev suitsusaun ja kaev.

Foto: KV.EE

Rohkem kõpitsemist vajab aga kõrvalhoonetega talu 13524 m²  suurusel kinnistul Kihnus, Lemsi külas. Majas kolm tuba ja köök. Kaks ahju ning pliit, hoovis salvkaev ning pesemisvõimalus kõrval asuvas saunas. Maja ja maa eest küsitakse 52 000 eurot.

Foto: KV.EE

Paris mitu maamaja ootab ostjat Vormsil: näiteks 59 700 euroga saab soetada endale 3000 m2 kinnistu ja renoveeritud 4-toalise maja Svibys.

Foto: KV.EE

Samuti on 53 000 euroga müügis kunagine Kersleti küla palvemaja, Tegemist on korraliku palkmajaga, mille koosseisu kuulub esimesel korrusel kaks avarat ruumi, kus pinda vastavalt 95,2m2 ja 51,3m2.

Foto: KV.EE

Kõige suurem ja muljetavaldavam hoonekompleks ootab aga ostjat Vilsandil: seal müüakse 450 000 euroga kahest suurest kinnistust (0,29ha ja 2,03ha ) koosnevat unikaalset, Kauni Kodu auhinnaga pärjatud Kaheveski talukompleksi.

Allikas: Eesti suurim kinnisvaraportaal kv.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles