Suur galerii: vaata, mida pakutakse Tallinnas rahvusvahelisel ehitusmessil

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval Eesti Näituste messikeskuses avatud 20. rahvusvaheline ehitusmess Eesti ehitab 2016 võtab silme eest kirjuks: neli messihalli ja sajad ettevõtted, mis pakuvad kõike, mis ehituse ja remondiga iganes seostuda võib, tööriistadest tabureti ja tapeedipanekust terrassi ehituseni.

Foto: Mihkel Maripuu

Päris kindlasti ei piisa tunnist, kui tahta kõigi eksponentidega tutvuda. Ligi kolmsada osalevat ettevõtet meilt ja mujalt teevad sellest suurima erialamessi Eestis, messikava saab vaadata siin. 

Foto: Mihkel Maripuu

Palju on uudistooteid, suurimate väljapanekutega osalevad Velux AS, Rautakesko AS, Espak AS, Balteco AS, Lasita Aken AS, Wienerberger AS, Paroc AS,  jne. Paljud firmad teevad sooduspakkumisi, annavad kohapeal nõu või korraldavad koguni töötubasid.

Popp ökoehitus

Foto: Mihkel Maripuu

 Ökoloogilised ehituslahedused ja nende laiem tutvustamine on ühe  peateemana olnud  messi Eesti ehitab programmi osaks.  6. aprillil toimub traditsioonline Ehitusala välkfoorum teemal «Hoonete ehitus kooskõlas traditsiooni ja loodusega». 

Foto: Mihkel Maripuu

Põhumajas elamise plussid ja miinused

Foto: Mihkel Maripuu

«Kui põrsakesed oleks teadnud, kuidas krohvida, poleks hunt ilmaski nende maja kummuli puhuda saanud,» naerab põhumaja elanik Sven Aluste. Tema sõnul on hingav põhumaja üks paremaid elamise vorme üldse, niisiis pole imestada, et põhupaneelidest elumajad kerkivad juba Norrast Novosibirskini.

Sõidame liftiga garaažist kööki

Hertsog Lift tutvustas messil koduse liftilahenduse võimalust. Liftide hinnad algavad keskmiselt 10 000 eurot korruse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles