Kolm nõuannet, mis aitavad kinnisvara edukalt osta-müüa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, kinnisvara.
Maja, kinnisvara. Foto: SCANPIX

Center Kinnisvara tegevjuht Christian Ayrer annab koduportaali lugejatele mõned soovitused, et kinnisvaratehing võimalikult edukalt kulgeks.

Kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi, siis enamasti...see pole tõsi

«Kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi, siis see enamasti ei olegi. See universaalne tõde kehtib igal juhul ka kinnisvarasektoris,» hoiatab ta. «Ei ole liiga tõenäoline, et superdiil on rippunud kinnisvaraportaalis üleval mitu kuud ning sina oled esimene, kes seda märkab. Kui mingi asi tundub reaalse turuhinnaga võrreldes ikka liiga soodne, tasub välja uurida, miks see nii on.»

Mälestused ei maksa midagi

«Kahjuks nii see on. Seal, kus sina näed pulmakingiks saadud tööriistakomplektiga tehtud esimest suuremat käsitööd, näeb ostja logiseva uksega garderoobikappi. Seal, kus sina näed parkimiskohta, kus vaid sinu pere on mitu põlvkonda parkinud, näeb ostja kes-ees-see-mees tüüpi võidujooksu igal õhtul,» vahendab Ayer. «Usalda selliste asjade juures maakleri abi, kes suudab objektiivselt hinnata, mis on väärtuslikud müügiargumendid ja mis vaid sinu jaoks olulised sentimentaalsed väärtused.»

Lase maakleril tegutseda

«Kui oled juba otsustanud kasutada maakleri abi, panusta aega sellesse, et leida kogenud ja usaldusväärne inimene, viia ta kurssi kõigi oluliste detailidega ning leppida kokku tingimused. Kui see tehtud, siis lase professionaalil tööd teha,» soovitab ta. «On loomulik, et maakler hoiab sind protsessiga kursis, kuid sul ei ole mingit vajadust käia temaga kaasas potentsiaalsetele huvilistele korterit näitamas ja tutvustamas ning üle maakleri õla pidevalt täpsustavaid kommentaare lisamas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles