Kolm küsimust, mis tuleb enne õue ümberkujundamist selgeks mõelda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hipilik terrass. Foto on illustratiivne.
Hipilik terrass. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tahaksid juba õue ja aeda ümber kujundama tormata? Better Homes and Gardens soovitab korraks maha istuda ja kõigepealt küsida endalt kolm tähtsat küsimust.

1. Milline peaks olema tulemus?

Mida soovid ümberkujundamisega täpselt saavutada? Kas soovid suuremat väli-söögituba või hoopis mõnusat puhkenurka lamamistoolide ja muu sinna juurde kuuluvaga? Või mõlgutad mõtteid päris oma välibaarist? Nii saad mõelda, mida õue kujundamiseks tarvis läheb, kui suur on ümberehitus ja mis see maksma võiks minna.

2. Kas sul on kindel plaan, kuidas soovitud tulemuseni jõuda?

Kui oled välja mõelnud, mida tahad, saad oma tegevust unelmate õue kujundamisel samm-sammult planeerida. Mõistlik oleks plaanidesse kaasata ka maastikuarhitekt: nemad on profid ja oskavad nõu anda, kuidas sul kõige parem oma õueelu muuta oleks.

3. Teadvusta endale, et hästi kujundatud õu lisab kinnisvarale väärtust

Kevadeti asuvad paljud inimesed uue kodu otsingule ning just neile võib aed olla kaalukeeleks: läbimõeldult kujundatud õu lisab päris kindlasti su kinnisvarale väärtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles