Suurimad vead, mida kodus interjööri loomisel tehakse

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Pallase interjöör ja raamatu "Sajand sisearhitektuuri" esitlus
Hotell Pallase interjöör ja raamatu "Sajand sisearhitektuuri" esitlus Foto: Kristjan Teedema

Raamatu «Sajand sisearhitektuuri» autori Karin Pauluse sõnul on suurimaks veaks koduse interjööri loomisel see, kui tegu jõuab mõtlemisest ette. «Hakatakse suure hurraaga ja läbimõtlematult tegutsema,» selgitas ta. «Mõtlematusest tuleb ka juhuslikkus.»

Siiski soovitab ta kodu loomisel säilitada omanäolisuse. «Kodul pole ju ainult esteetiline funktsioon, vaid see on koht, kus elame nii meie ise kui ka meie mälestused,» rääkis Paulus. «Nii võib seintele riputada meile lähedaste lahkunute pilte, samuti on reisimälestustel ja suveniiridel, kui need on koduomaniku jaoks tähtsad, seal oma koht.»

Pauluse sõnul pole mõtet arutult ka trendide sabas joosta. «Ei maksa ära unustada oma päriselu, näiteks kui peres on väikelaps, pole ehk valge diivani muretsemine kõige mõistlikum,» toob ta näite. «Tuleb ikka lähtuda iseendast. Päris julgelt võib kodu kujundamisel abi küsida ka sisearhitektidelt ja disaineritelt.»

Hea interjöör pole Pauluse hinnangul pelgalt visuaalne nauding. «See ruum pole vaid visuaalne, sa tajud seda justkui kogu oma kehaga, kõigi meeltega. Ruumi olemus peab olema läbimõeldud, see on oluline,» nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles