Viis viga, mida siiani kodu koristades oled teinud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike koristaja.
Väike koristaja. Foto: www.flickr.com

Tunned, et muudkui koristad ja koristad, aga ei jõua kuhugi? Ilmselt teed nii mõndagi valesti.

Kodu koristamise kohta ringleb vähemasti viis müüti, mis hämmastavalt visalt kanda on kinnitanud. Äkki oled sinagi mõne sellise ohver?

Müüt: kui kodu on puhas, siis see lõhnab puhtalt.

Milline see puhas lõhn täpsemalt on? Tõde on hoopis selline, et kui su kodu on korralikult puhas, ei lõhna see üldse. Ka puhastusvahenditest küllastunud õhk kodus pole asi, mida taga ajada või igatseda, pigem vaheta need lõhnatute vastu välja.

Müüt: parim puhastusvahend on see kõige kangem keemia

Vähe sellest, et kanged puhastusvahendid pole kuigi tervisesõbralikud, ei pruugi need oma omadustelt olla sugugi parimad puhastajad. Näiteks veesetet ja katlakivi eemaldab hoopis paremini äädikas. 

Müüt: iga pind vajab omaette puhastusvahendit

Tegelikult piisab vaid paarist erinevast või suisa ühest vahendist. Isegi professionaalsed koristajad kasutavad kahte-kolme erinevat toodet, sest pole mingit vajadust kasutada köögis ühte ja vannitoas teist vahendit. 

Müüt: majapidamispaber sobib koristamiseks suurepäraselt

Need sobivad kiireks kaoselikvideerimiseks, aga mitte põhjalikuks koristamiseks. See on kohutav ressursiraiskamine ja väga kulukas meetod koristamiseks. Koristamiseks kasutatakse siiski spetsiaalseid puhastuslappe, mitte majapidamispabereid. 

Müüt: pinnad tuleb puhtaks nühkida kohe, kui oled sinna puhastusvahendit kandnud

Nühi see maha enne, kui vahend pinnal kuivab, aga mitte kohe pärast pealekandmist, sest sel juhul ei jõua see üldse toimida. Mida pikemalt on pind puhastama, seda kauem tuleks lasta vahendil mõjuda. 

Allikas: www.today.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles