Isetegevusest raevunud mees ründas naabreid mootorsaega (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaag. Pilt on illustratiivne.
Mootorsaag. Pilt on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Oma kodu privaatsuse eest hoolitsenud perekond ei aimanud, et viib oma naabri sellega  nii viimasele piirile, et too neid mootorsaega ründab. 

Nimelt kaotas aedniku ametit pidav britt Christian Hager närvid, kui avastas, et naabripere on kahe krundi piirile püstitanud puidust aia. Hageri kõrvalmajas elavad Mark Walton ja Sharon Lamb poleks osanud uneski näha, et pealtnäha süütu ehitustöö vallandab Hageris sellise vihapurske, et mees neid ja nende kolme last mootorsaega ähvardab, vahendab Daily Mail. 

Möödunud aasta detsembris toimunud ja nüüd kohtusse jõudnud vahejuhtum ajas Hageri naabrid paanikasse ning hirmunud pere ei teadnud, mida teha. Vaheaiast oli naabritel juttu varemgi ning Hager ütles kohe, et tema sellega nõus ei ole. Kuna aed sai püsti aga Waltoni ja Lambi maale, ei uskunud nad, et Hager sellest kokkuvõttes suurt numbrit teeb. Kui Hager tema äraolekul püsti pandud aeda nägi, sattus ta niivõrd suurde raevu, et haaras oma kaubikust mootorsae ja asus sellega aeda rappima. Mehe tegevusest rabatud Walton astus õue ja küsis, mis toimub, mispeale Hager teda saega ründama asus.

Hageri rünnaku peale karjus Walton talle, et pangu saag maha, kisa kuuldes tulid õue ka tema naine ja kolm last. Neid nähes vehkis Hager saega ka nende nina all, Lambi väitel vaid paari sentimeetri kaugusel tema kõhust. 

Walton ja Lamb lootsid, et Hager  läheb aastateks trellide taha, too sai aga vaid tingimisi karistuse. «Ma olen rabatud. Me lootsime, et ta läheb vähemalt aastaks kinni. Me ei tunne end tema naabruses turvaliselt,» räägib perepea Walton. 

Kohtunik rõhutas siiski Hagerile, et tema käitumine oli kohutav ning et omakohus pole kunagi lahendus: kui naabrite isetegevus ei meeldi, on olemas ka tsiviliseeritumaid viise oma nördimust väljendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles