Emadepäev tulekul: kuus lihtsat kingitust, mis kaunistavad ema kodu

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida emadepäevaks küll kinkida?
Mida emadepäevaks küll kinkida? Foto: Vida Press

Emadepäeval tahaks ju emale ikka kõige kaunimat kingitust viia: mis oleks, kui aitaks sellega ema kodu kaunistada? Anname lugejaile mõned soovituslikud ideed.

1. Kaunis lillebukett ja väärt vaas

Foto: Iittala

Ema on kindlasti rõõmus, kui ulatad talle koos hoolikalt valitud lillebuketiga ka imekauni vaasi. Väärt vaasid pole just odavad, rõõmustavad aga silma ka aastate pärast. Vaata ringi põhjamaiste disainerite loomingus: näiteks Iitalalt leiad kindlasti midagi, millega ema rõõmustada.

2. Värvirõõmus pleed

Foto: tootja

Vaata ema kodus ringi, kas tal jagub ikka mõnusaid pleede, mida jahedamal õhtul diivanil istudes mõnusalt jalgadele seada? Kui tal pole, kuluta raha ja kingi talle emadepäevaks korralik pleed.

3. Taasta ja värvi üle vana väikemööbel

Foto: Tootja foto / ikea.com

Võibolla on ema lapsepõlvekodust säilinud mõni mööbliese, mis kurvalt pööningul seisab? Võta kätte ja taasta see, või anna mõnele vanale esemele uus tarvilik funktsioon. Ema kindlasti rõõmustab.

4. Midagi isiklikku seinale

Foto: Vida Press

Mis oleks, kui lõikaksid maakaardilt südamekujuliselt välja tema lemmikkoha ja raamiksid kenasti ära? Või siis teed kingituseks kaunilt raamitud fotokompositsiooni tema lastest või lastelastest? Võibolla raamid ära oma kõige esimese luuletuse, mille emale kirjutasid? Lase fantaasial lennata, aga lähtu ema kodu sisekujundusest ja tema maitsest: mõtle, mis võiks talle kõige enam meeldida.

5. Värvilised diivanipadjad

Foto: Vida Press

Mustriliste patjadega dekoreerib oma muidu heledat elamist näiteks stiiliikoonist Cambridge'i hertsoginna Katherine - vali mõned kaunid ja ema kodu stiiliga sobivad värvilised diivanipadjad, mida kinkida.

6. Monogrammiga kodutekstiilid

Foto: Vida Press

Laudlinad, riidest salvrätid või heast materjalist, kohevad käterätikud, mis ema lemmikvärvi ja kuhu tema monogramm peale tikitud, või siis hoopis uus, mõnusalt pehme ja soe hommikumantel: hellita oma emmet, ta on seda väärt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles