Kevad koju: vaata, mida moodsat pakuvad suuremad sisustuspoed

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees Kodu kolas ringi Tallinna sisustuspoodides, et uurida, mida pakutakse ja millised on suurimad müügihitid.

Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Sisustuskaubamaja Muster selle suve märksõnadeks on värviline klaas, puit, helged pastelset tooni linased kangad. «Värvilisest klaasist veiniklaasid, veeklaasid, vaasid ja dessertnõud kuuluvad kindlasti moeka suvepeo juurde,» räägib sisekujundaja Katariina Kalda.

Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

«Moes on ka puidust serveerimisvaagnad, kausid puuviljadele, samuti korgist detailid: lauamatid, kuumaalused,» räägib ta.

Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Mustrite osas domineerib tema sõnul endiselt retro ning sümmeetria, kuid selle kõrvale on astumas etnilised mustrid, mida kohtab nii tekstiilis, tapeedis, kui ka kõikvõimalikul keraamikal.

Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

«Kalade temaatika, mis iga suvega lagedale ujub, ei jää sel suvel olemata,» räägib ta. Kuum on ka troopikateema. «Palmilehed ja tulilinnud, mis varakevadel nii jõuliselt interjööri murdsid, on truult eelistatud valikutena siiani riiulitel ootamas,» mainib ta.

Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Värvidest domineerivad Kalda sõnul mustvalged kombinatsioonid.

Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

«Kuid mahedalt viib moodsasse kevadsuvesse ka värske roosa, mündiroheline, hall ning pastelne sinine,» nendib ta.

Foto: Kaubamaja

Kaubamaja kodumaailmas liigutakse samuti kevadsuvesse geomeetriliste mustritega, mis põhjamaiselt rahulikud - märksõnadeks selgus ning lihtsus, seda kannavad näiteks Cawö uued rätikud.

Foto: AFP / Scanpix

Kaubamaja ASi Kodumaailma kaubandusjuhi Siim Tammesalu sõnul pakuvad ostjaile kevadel huvi ka valgustid. «Uus ja stiilne lamp annab kodule kohe uue ilme,» nendib ta. Eriti populaarsed on tema sõnul Hollandi firma ROMI looduslikest materjalidest, paberist, korgist, puidust jm tehtud lambid.

Kaubamaja kodumaailmas läheb hästi kaubaks ka igapäevaelus tarvilik: näiteks pakutakse laia valikut robottolmuimejaid, blenderid olevat samuti väga suur müügihitt. Põnev suvetoode on ka topeltseinaga klaasid, mis vastavalt siis kas hoiavad joogi kuuma või külma.

Foto: Kaubamaja

«Palavate ilmadega pööratakse enam tähelepanu ka värskendavate jookide valmistamisele ning nende serveerimisele. Populaarsed on tooted, millel suveks sobilikult värskete lisandite juurde panemise võimalus,» räägib Tammesalu.

Foto: Kaubamaja

«Toidu- ja joogivalmistamise osas on väga populaarsed erinevad lõikurid, samuti salativurrid - kaubaks läheb kõik, millega saab kerget, mõnusat ja värsket toitu valmistada.»

Gefu uudistoode, idupott on Tammesalu sõnul klientidelt pälvinud samuti sooja vastuvõtu. «Tegemist on disainiauhinna võitnud idude kasvatamise nõuga BIVITA, mis annab võimaluse kasvatada idusid värske salati või muu valmistamiseks ja on otsekui väike kodune kasvuhoone. Idude kasvatamise nõul on ventileerimisavad, mis tagavad idudele sobiva kasvukeskkonna,» tutvustab Tammesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles