Neli superlihtsat nippi, kuidas kasvatada magusaid maasikaid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Postimees/Scanpix

Ilmselt painab iga maasikataime istutajat küsimus, kuidas saada oma peenralt kõige magusamaid vilju, avaldame mõned saladused.

1. Vaata pinnast

Maasikataimed ihalevad viljakat, veidi happelist mulda, kus oleks hea vee äravool, nii saad magusa ja rikkaliku saagi.

2. Peenrakast või tõstetud peenar

Maasikad nõustuvad hästi kasvama näiteks tõstetud peenral, mis piirdega teistest eraldatud ja kuhu umbrohi naljalt juurde ei pääse. Umbrohtu aitab tõkestada ka peenrakangas: meie mulluste aiablogijate Talvi ja Mati aias olid maasikad samuti istutatud peenrakangasse - kangasse tuleb lõigata sobivad augud ja sinna taimed sisse panna. Peenrakangas ei lase umbrohul kasvada ja marjad ei saa poriseks.  Piisava suurusega peenrakasti puhul hoolitse, et see oleks täidetud sobiva mullaga ja et vesi saaks kenasti ära voolata. Maasikapeenrale meeldib ka multšimine.

3. Piisavalt päikest

Pea meeles, et maasikataim vajab sirgumiseks vähemalt 8 tundi päikest.

4. Vahe taimede vahel

Vähemalt 15 -35 cm tuleks taimede vahele kindlasti jätta, mida rohkem ruumi, seda parem. Kui peenras taimedel kasvuruumi napib, on ka viljad väiksemad ja hapumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles