Galerii: vaata, millised on Eesti kõige kallimad talud

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kalleim portaalis kv.ee müüdav talukompleks Eestis maksab 1,5 miljonit eurot
  • Lubavad luksust: suured ruumid, stiilne sisustus, koduspaa ja meri lähedal

Kui Eesti kõige odavama müügisoleva talu peaks kätte saama 7000 euroga, siis kõige kallima eest tuleb välja käia 1,5 miljonit.

Foto: KV.EE

Kalleim kinnisvaraportaalis kv.ee müügis olev talu on Raplamaal, Juuru vallas asuv unikaalne Lageda talukompleks. Hinnalise kinnisvara eest küsitakse 1,5 miljonit eurot.

Foto: KV.EE

18300 m²  suurusel krundil asuvad eluhoonetest suur kahekorruseline peamaja, mitme toaga külalistemaja ning suur garaaž, mille teisel korrusel asub kolmetoaline korter. Lisaks asuvad kinnistul 12 hobusele mõeldud tall, heinaküün, ait, katlamaja ning koguni oma väike tankla. Olemas on tuulegeneraator, mille paigaldamiseks on olemas kõik vajalikud load.

Foto: KV.EE

Peamaja on kahekorruseline ja väga avar, üldpinnaga 551 ruutmeetrit. Esimesel korrusel asuvad köök ja hall koos avatud elutoaga (51,7 m2), kust avaneb väljapääs suveterrassile. Lisaks suur söögituba, kabinet-raamatukogu, sanitaarruumid ning garderoob. Teisel korrusel paikneb suur aula (62.9 m2), millest avaneb kaks väljapääsu rõdule. Samas asuvad ka kolm magamistuba, millest igaühe juurde kuulub wc koos duširuumiga. Teisel korrusel asub ka soome saun.

Foto: KV.EE

Luksusliku maakodu, mille hinnaks 800 000 eurot, leiab jõukas ostja Anija vallast: Partsaare 5ha kinnistul asuvas talukompleksis on kuus eraldi kommunikatsioonivarustusega hoonet, kõige muljetavaldavam mõistagi 250m2 suurune kandilisest tahutud käsitööpalgist ehitatud peamaja.

Foto: KV.EE

Luksust lubab ka 849 000 eurot maksev Vahe talu Harku vallas Vääna-Jõesuus.

Foto: KV.EE

430,4m2 suurusest viietoalisest hoonest ei puudu ka oma koduspaa, meri asub vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel.

Foto: KV.EE

Saaremaal saab 450 000 euroga osta Olli-Jaagu talukompleksi, mille ehteks 1912. aastal ehitatud ja stiilselt renoveeritud 242m2 suurune rehielamu.

Foto: KV.EE

Samapalju küsitakse ka Vilsandil asuva Kaheveski talukompleksi eest - tegemist kahest kinnistust koosneva kompleksiga, mis pälvinud ka Kauni kodu auhinna.

Foto: KV.EE

Harjumaal Kuusalu vallas ootab 360 000 euroga uut pererahvast üle 100 aastase ajalooga Hundituru talu. Vana ja väärikas talukoht on ümbritsetud ilusa metsaga ja piirneb ühest küljest  Inga ojaga, mille kaldal asub hubane saunamaja. Talukompleksi kuuluvad elumaja (110 m2), laut/ait (135 m2), külalistemaja (60 m2), saun (58,6 m2), 2 kasvuhoonet, puukuur (32 m2) ja renoveerimist ootav maakelder (30 m2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles