Tippdisaineri neli nippi, kuidas vannituba korralikult valgustada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmistaar Vince Vaughn'i vannituba.
Filmistaar Vince Vaughn'i vannituba. Foto: Vida Press

Sume valgusti võib vannitoas küll tore tunduda, ent näiteks meikimiseks jääb sellest väheks. Tippdisainer Anne Sneed annab ajakirjas Architectural Digest mõned head nipid, mida arvestada.

1. Funktsionaalsus

Mõtle läbi, mida vannitoas teed - kas vajad näiteks head valgust meikimiseks? Sel juhul muretse lisaks kindlasti valgustiga meigipeegel. Vannitoas võib olla ka erinevaid valgusteid, mida vajadusel sisse-välja lülitada, mahedamaks või eredamaks reguleerida.

2. Võimalikult palju loomulikku valgust

Paljudes vannitubades pole üldse akent, ent kaaskodanikud näevad sind just loomulikus valguses: kui vähegi võimalik, hoolitse selle eest, et loomulik valgus vannituppa pääseks. Mis muidugi ei tähenda, et peaksid alasti akna all kümblema.

3. Peegli juures valgus ülalt alla

Disainer soovitab peegli juurde sättida lambid, mille valgus langeks ülalt alla. Kui laevalgusti jääb sulle selja taha, tekivad näole varjud - parim lahendus on see, kui  peegli ja su näo vahele jääb valgust.

4. Vali lambipirnid võimalikult loomuliku valgusega sarnased

Disainer soovitab vannituppa valida sellise tugevusega lambipirnid, mis meenutaks loomulikku valgust. Laevalgus võiks olla dimmeriga reguleeritav, vastavalt sellele, kui eredat valgust tarvis läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles