Uuring selgitas välja, missugune on kõige rahuldustpakkuvam amet

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled mõelnud, missugune elukutse pakuks täit rahuldust? Värske uuring annab vastuse.

Nimelt selgub, et kõige õnnelikumad on oma töös täiskohaga koduperenaised, vahendab Daily Mail. Vaid üks seitsmest koduperenaisest tunnistab, et pole oma niiöelda tööga rahul: näiteks avalike teenistujate ja müügiinimeste seas on rahulolematus märksa suurem. 

Kindlustusseltsi LV Suurbritannias läbiviidud uuringus osales 3000 inimest ja küsitluses uuriti inimeste üldist rahulolu oma eluga, eraldi osa sellest keskendus justnimelt tööülesannetele. Koduperenaised (ja peremehed) panid kogu küsitluses teistele pika puuga ära: nende rahuloluprotsent oma eluga üleüldiselt oli 87.2. Kodustele inimestele järgnesid meditsiinitöötajad ja ürituste korraldajad 86.3 protsendiga ning loomeinimesed 84.4 protsendiga. 

Kõige vähem oma eluga rahul olid inimesed, kelle tegevusvaldkonnaks on reklaam, turundus ja avalikud suhted: vaid 53.8 protsenti. Pisut paremaks, aga siiski küllalt kehvaks pidasid oma elu politseinikud ja turvatöötajad, müügiinimesed, avaliku sektori töötajad ja poemüüjad. 

Küll aga selgus küsitlusest, et kuigi kodused inimesed on oma ametiga kõige enam rahul, on nende tööaeg kaks korda nii suur kui üldiselt arvatakse. 

Suurbritannias on valitsus varem läbi viinud sarnaseid küsitlusi, millest on selgunud, et paljud töötavad lapsevanemad loobuksid päevapealt oma tööst ja jääksid lastega koduseks, kui see ainult võimalik oleks. Samas tunnevad lapsevanemad valitsuse ja ühiskonna survet naasta võimalikult vara oma tööpostile ja otsida lastele hoidjad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles