8 lihtsat nippi, kuidas iga päev arvestatavalt raha säästa

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Oled harjunud kurtma, et sul ei õnnestu kuidagi raha koguda? Aga kas sa tegelikult oled läbi mõelnud, millised oleksid su võimalused säästmiseks? Ilmselt mitte. 

 Veebiportaal The Snug on portsu sääraseid nõuandeid kogunud. Võta need kasutusele ja pane kogumishoiusele raha, mis sedasi kõrvale õnnestub panna.

1. Osta veefilter

Kui sulle tundub, et su kodukoha kraanivesi pole piisavalt puhas, et seda juua, muretse veefilter või filterkann ja lõpeta pudelivee ostmine. Komme osta koju joomisvett pudelite või kanistritega on hämmastavalt levinud ka Eestis, aga tegelikult täiesti mõttetu lisaväljaminek.

2. Osta vähe, aga kvaliteetset

Selle asemel, et osta kapp täis odavmoetööstuse rõivaid ja kulutada sedasi riietele lakkamatult raha, osta mõned üksikud, aga kallid, kvaliteetsed ja vastupidavad rõivaesemed. Nii säästad pikas perspektiivis märkimisväärselt.

3. Tee ise kohvi

Loobu topsikohvi ostmisest. Muretse endale termostass ja korralikud tingimused koduse kohvi valmistamiseks, ning tee päevane kohvilaar hommikul kodus kaasa. Sa üllatud, kui palju sedasi raha kokku hoiad.

4. Vaata üle oma pesupesemise rutiin

Sul pole tegelikult vaja loputusvahendit, pesupehmendajat ja kõiki muid pesupesemise lisandeid, mida sulle pähe määrida üritatakse. Jäta need ostmata, säästa loodust, oma tervist ja kõvasti raha.

5. Loobu tasulistest äppidest

Ja mängudest. Kas sa tõesti ei saa ilma? Päris kindlasti saad, ole nüüd!

6. Revideeri oma rõivakappe iga hooaja algul

Sedasi tead täpselt, mis sul olemas on, mida juurde vaja ja mida mingil juhul pole mõtet osta. Säästad raha, sest ei muretse asju topelt ja suudad paremini vältida impulssoste.

7. Vaata üle uksed ja aknad

Vajadusel tihenda need. Kui uksed-aknad sooja välja ei lase, hoiad kokku küttekuludelt.

8. Kasuta nädalamenüüd

Iga päev toidupoes käimata vähendad poearveid märgatavalt. Planeeri ette terve nädala menüü ja tee sisseostud ära pühapäeviti. Nii ostad täpselt seda, mida vaja, ja kulutad vähem. Boonusena hoiad tööpäevadel kokku aega.  

Need nõuanded võivad tunduda labased, aga kui kõik kaheksa  käiku lased ja säästetud raha kõrvale paned, üllatud summa suurusest ilmselt juba esimese kuu lõpus. Tasub proovimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles