Eesti aiapidaja testib, kas tuntud karastusjook tõepoolest tõrjub lehetäisid (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehetäid.
Lehetäid. Foto: www.flickr.com

Eesti blogija ja aiapidaja Agnes testis oma ploomipuude peal järgi, kas maailmas populaarne soovitus tõrjuda lehetäisid Coca-Colaga on põhjusega nii menukas.

Blogi Meie kodu lugu autor Agnes avastas hiljuti, et nende noorel ploomipuul on lisaks esimestele ploomidele end sisse seadnud ka kahjurid: lehetäid. «Kuna praegu on ploomid juba näpuotsa suurused, siis ei tahtnud poest tõrjevahendit osta, ise arvan, et kemikaale sisaldavate vahendite jaoks on natuke hilja. Ehk tegelikult veel võiks? Kuna ma selle teemaga, millal on soovituslik viimane aeg kemikaale sisaldavate tõrjetega pritsida väga kursis pole, siis otsustasin minna kindla peale välja ja alternatiive leida. Esimese googeldamise peale jäi silma Coca-Cola ja kuna see oli külmkapis olemas, siis ei olnud midagi kaotada ka,» kirjutab ta oma blogis. 

Agnes kasutas karastusjooki täitõrjeks kaks korda: esimesest korrast jäid mõned üksikud täid alles. Kahe pritsimise vahele jäi paar päeva ja nüüd on puu naise kinnitusel täiesti kahjurivaba. «Teoorias mõjub vist lehetäidele hävitavalt suhkur, nii et peaks toimima ükskõik missugune suhkrusisaldusega jook või siis isetehtud suhkruvesi. Ma nüüd ainult ei tea lubada, kui pikaajaline mõju sellisel tõrjel on, samas seni kuni on vaja tõrjuda kahjureid mõnelt üksikult puult, ei ole ka korduspritsimine üle jõu käiv,» kirjutab Agnes. 

Milliseid looduslikke täitõrjevahendeid sina oma koduaias kasutad?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles