Kehva kuulsusega spioonimaja seisab aastaid tühjana

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles majas arreteeris FBI kuus aastat tagasi KGB agebdid "Richard Murphy" ja "Cynthia Murphy".
Selles majas arreteeris FBI kuus aastat tagasi KGB agebdid "Richard Murphy" ja "Cynthia Murphy". Foto: Rich Schultz/AP

Kena roosa maja New Jersey's seisab juba aastaid tühjana - põhjuseks endised elanikud, KGB spioonidena kinni võetud Vladimir ja Lidia Gurjev. Naabrid tundsid neid aga aastaid hoopis teise nimega,  Richard ja Cynthia Murphy'na.

Gurjevite kaksikelu ja nende tütred Katie and Lisa said seriaali «Ameeriklased» prototüüpideks. Päriselus võeti Gurjevid kuue aasta eest küll kinni, ent endised nuhid vahetati Moskvasse tagasi ja olevat seal nüüd eluga edasi on läinud, kirjutab New York Times.

Naabritel on roosa spioonimaja aga pinnuks silmas: tänu sellele nelja magamistoaga majale lennutati avalikkuse huviorbiiti ka ümbruskond. Fast Track Real Estate Company müügikuulutuses oli maja pakkumisel päris soodsa hinnaga, 365 500 dollariga, ent mõned huvilised said müüjalt üsna põiklevaid vastuseid. Kuigi spioonimaja võttis riik ametlikult üle juba aastaid tagasi, venis omandi üleandmine, kuni alles tänavu mais läks omand Santanderi pangale.

«Maja laguneb, võib põlema minna! Ma ei saa aru, mida valitsus viis aastat jokutas,» pahandas üks naaber Times'i artiklis. Samas rõõmustavat on ka: kuna majas keegi ei ela, saavad naabrid rahulikult seal ees parkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles