Neljakorruseline funktsionaalne korter mahub 25 ruutmeetri peale

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök ja elutuba.
Köök ja elutuba. Foto: Kuvatõmmis videost.

Et selle võimalikkusesse uskuda, peab seda ise nägema: 25 ruutmeetri peale on tõepoolest võimalik mahutada mitmekorruseline elamine. 

Kui sul on 25ruutmeetrine kõrgete lagedega (antud juhul tõesti kõrgete, tervelt viiemeetristega) korter, tuleb seda maksimaalselt ära kasutada. Ühest sellisest elamispinnast Pariisis sündis tänu arhitekt Jérôme Vinçoni osavale planeeringule neljakorruseline äärmiselt nutikas ja funktsionaalne kodu, kus olemas kõik eluks vajalik, vahendab TreeHugger.

Et tihedalt täis planeeritud korter ei muutuks ahistavaks, sai sellele loodud võimalikult avatud planeering nii, et kodu ainsast (kuigi õnneks üsna suurest) aknast paistev päevavalgus jõuaks võimalikult paljudesse kohtadesse. 

Lõplik lahendus sai selline, et elutoast poolkorruse võrra allpool asub köök, otse selle kohal on vannituba. Kuna korteri peremees on kokk, ei saanud köögi osas järeleandmisi teha ja arhitektil õnnestuski kitsukesele pinnale mahutada söögivalmistamisnurk, mis vastab äärmisellt kõrgetele nõuetele. 

Magamistuba omakorda asub veel köögist allpool ja on tihedalt täis nutikaid panipaiku: seda ilma, et ruum ahistavana mõjuks. 

Vaata kogu seda põnevat lahendust alljärgnevast videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles