Vaata panipaik üle: kaheksa asja, mida annaks rahaks teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seidla vanavaralaada hitiks oli portselan, kuid kaubaks läks praktiliselt kõik.
Seidla vanavaralaada hitiks oli portselan, kuid kaubaks läks praktiliselt kõik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Egas ilmaasjata öelda, et ühe mehe kasutu träni on teise mehe kuld. Vaata kodused panipaigad üle, äkki leidub seal midagi, mida sa väärtuslikuks ei peagi, ent mille saaks kasumlikult täikal või netis maha müüa.

1. Kasutatud mööbel, ka IKEA oma

IKEA riiulid maksavad küll vähe, ent osavnäpud suudavad neist vägagi vingeid mööblitükke teha. Paku mõnes tasuta kuulutusteportaalis välja, kui sul mõni riiul kasutult seisab, äkki saad selle rahaks teha.

Teine asi on tõeliselt väärtusliku vanamööbliga - lase seda spetsialistil enne müümist hinnata. Muide, hinnas on ka möödunud sajandi keskpaiga mööbel ja kui sul on alles mõne Skandinaavia disaineri toonane kultus-mööblitükk, võid hoobilt rikkaks saada.

2. Vanad raamatud, plaadid, videokassetid

Nii mõnigi raamat, mille võib-olla vanematekodust kaasa tõid, võib täna olla palju väärt. Samuti vaata üle, ega su kodus ei juhtu olema plaate või videokassette, mille eest kollektsionäärid oleks nõus suuri summasid maksma - muide, ka mõne 80ndate kultustrennivideo saab rahaks teha.

3. Jalgratas

Ehk seisab sul kuuris vanaisa roostetanud jalgratas, aga sa ei aiamagi, palju see spetsialisti jaoks väärt on!

4. Mänguasjad

Võib-olla kogub su kapis tolmu kunagi kingitud Disney meene või mõni muu haruldane mänguasi: seegi võib kollektsionääri jaoks kuldaväärt olla.

5. Vana kohver

Saad selle müüa maha sisustuselemendina, ent kui see kannab mõne kuulsa disaineri kaubamärki, nt Louis Vuitton, teenid lisaks kenakese kopika.

6. Vanad nõud

Kui tegemist on väärtusliku portselaniga, on see kollektsionääride seas kõrges hinnas. Ent hipsterid ostavad ka lihtsalt vahvat nõukaträni - näiteks täpilisi maitseainepurke vms.

7. Vanad plakatid, fotod, postkaardid ja sildid

Kollektsionääride seas on teatud plakatid vägagi otsitud ja hinnas ning vana Coca-Cola reklaamsildi eest võid teenida kopsaka hulga eurosid. Täikal lähevad kaubaks ka kõikvõimalikud sovetiaja märgusildid, kui taipasid neid koguda.

8. Kasutatud nutiseadmed

Sa viskad ehk vana seadme nurka, teadmata, et selle eest saaks siiski natuke raha. Ent kui sul vedeleb kuurinurgas see kobakas esimene moblamudel, mida kohvriga kaasas kanda tuli, teenid veelgi enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles