Imeline ja odav puhastusvahend, mida leidub igas köögikapis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrun
Sidrun Foto: SCANPIX

Selle asemel, et raha kemikaalidele raisata, vaata parem köögikapis ringi: kui seal on sidrunit, saad valmistada puhastusvahendeid igaks elujuhtumiks!

Näiteks peaks täispuitpõrandat aitama uuesti kauniks muuta kodune põrandapesuvahend: 125 ml sidrunimahla, 187,5 ml oliivõli ja 3,7 liitrit vett. Ent vaata, et põrandapesumopp poleks liiga märg, vaid ikka korralikult välja väänatud!

Sidrunimahlaga saad uhada ka lõikelauda, see tapab bakterid. Hõõru lõikelauda pooliku sidruni ja soolaga, lase viis minutit seista ja seejärel loputa ära.

Vasknõudele peaks sära tagasi tooma sidruni ja söögisooda pasta.

Et linane pesu taas säravvalgeks saada, soovitatakse vesi, millele lisatud sidrunit, keema ajada, tulelt võtta ja siis pesu sisse panna ning tund aega seista lasta, seejärel läbi pesta.

Sidruni antibakteriaalne toime aitab ka nõudepesul. Võid sellest segada kokku tõhusa nõudepesupasta, mida tablettide asemel nõudepesumasinasse panna, õpetuse inglise keeles leiad siit.

Sidrunist saad kokku segada ka suurepärase puitmööbli poleerimise vahendi: pane spreipudelisse 250 ml sidrunimahla ja 375 ml oliivõli ja puhasta mööblit kuiva ja puhta lapiga.

Puhasta sidrunimahlaga puu- ja juurvilju: Marylandi ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et see aitab neid pestitsiididest ja mustusest vabastada. Tee näiteks spreipudelisse selline vahend: 2 supilusikatäit valget tavalist äädikat, 2 supilusikatäit sidrunimahla ja 375-500 ml vett. 

Sidruniga hõõrumine peaks aitama eemaldada kraanilt vee- ja lubjajälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles