Võitjad teada: vaata, millised koduõued valiti Postimees Kodu konkursil kõige kaunimaks

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene aed.
Ene aed. Foto: Lugeja foto

Postimees Kodu ja Fiskarsi fotokonkurss «Meie kaunis koduõu» on lõppenud. Suurepäraseid väliruume näidati üksjagu, suurtest looduslikest aedadest pisikeste romantiliste suurlinnarõdudeni välja.

Parimatele pani Fiskars välja aiapidajaile sobivad auhinnad, võitjad valis välja Postimehe koduportaali ja Fiskarsi ühine žürii, külalishindajatena ütlesid sõna sekka Kodu aiablogijad Talvi ja Mati ning maastikuarhitekt Karin Bachmann.

Foto: Lugeja foto

Enim võitis žüriiliikmete südameid Ene aed. «Lihtsalt üks kena ja hubane koduaed,» kõlas blogijate Talvi ja Mati kommentaar. Lugejate lemmikuks osutus Maariti aed.

Foto: Lugeja foto

Fiskarsi esindaja Virge Teets oli laekunud piltidelt paistnud tulemuse üle rõõmus. «Kõik koduõued, olgu nad linnakodu väikesed rõdud või maamaja suured hoovid, olid läbi mõeldud ja kaunid. Kohe näha, et kõik perenaised ja -mehed on selge nägemuse ja suurepäraste ideedega aiandushuvilised. Kolme võitjat oli keeruline valida, sest nagu öeldud, olid kõik saadetud koduõued koduselt armsad ja ilusad. Hindasime võitjate puhul nende fantaasiat ning huvitavaid ja terviklikke lahendusi aedades.»

Fiskarsilt saavad auhinnad Ene, Maarit, Vaike, Martin ning Kristi ja Arsi. Võitjatega võetakse ühendust.

Postimees Kodu annab välja kaks eriauhinda:

Foto: Lugeja foto

Anne kaunis romantiline linnarõdu saab parima linna-väliruumi preemia. «Anne linnarõdu – on lihtne puhata, kui astud uksest murule ja aia tagant algab mets. Seevastu tihedas linnakeskkonnas on miniatuurse rohepausi tekitamine teinekord vaat et ellujäämise küsimus. Pisikese, energilise tänava kohal asuva ruumi muutmine tillukeseks aiaks on hästi õnnestunud ja ilmselt areneb see väike kooslus veel edasi, omas tempos ja proportsioonis,» kommenteeris maastikuarhitekt Karin Bachmann.

Foto: Lugeja foto

Postimees Kodu teine eripreemia läheb loova lähenemise eest Villu Baumanni koduaeda Keedikale Läänemaal. «Miski ei tee aeda kodusemaks ja omamaks kui ise tehtud, sisemise soojusega asjad. See aed näitab, et igaüks saab tahtmise korral muuta väheste ja kättesaadavate vahenditega oma koduõue täiuslikuks just seal elava pere jaoks,» sõnas maastikuarhitekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles